Waal crossing

Ervaringen/Experiences

50 Entries - Deel uw ervaring / Share your experience

Ger Hoogland

15/04/2017 15:58
Nederland

Bedankt voor het Certificaat bij deze stuur ik ook enkele foto’s mee voor de site o.a. de eerste foto van mij en Rein Wolvetang voor de March. De andere aan het einde bij het Monument. Ik ben de persoon in de regenjas.                   

                 

 

 

 

 

 

 

Wij vonden het beiden indrukwekkend, er waren nog twee Marine mensen maar die zijn blijkbaar regelmatig aanwezig. Bij het monument kwam er ook nog één Amerikaanse echtpaar bij. Hij was, wat ik begreep, zelf iemand die bij 82 ste Airborne Divisie had gediend.

Met Veteranen Groet.

Ger Hoogland.

Frank Lochtenberg

04/04/2017 19:38
Heumen, Nederland

Ik heb vanavond, samen met mijn moeder en Oma, die veteraan is, de Sunset March gelopen. Meneer en Mevrouw Baardman liepen ook mee, Meneer Baardman is van team 31.

Ik vond het heel bijzonder dat de lampen voor ons aan gingen als we er langs liepen. Bij aankomst onder de brug vond ik het mooi, dat de lampen aangingen, voor ons. En bij het monument vond ik de eregroet mooi. Ik las ook de verhaaltjes van veteranen die daar zijn gestorven en dat was heel boeiend.

Ik ben Frank Lochtenberg en ben 14 jaar.

Anja van Rijnsoever

27/03/2017 16:48
Gemeente berkelland, Nederland

Donderdag 23 maart 2017 hebben wij, 4 veteranen uit de gemeente Berkelland, de Sunset March gelopen. De mooie zonsondergang, de stilte, de verwondering van de lampen, het brengen van de ere-groet en het in stilte terug lopen over de brug.... Wij realiseren, met ieder onze eigen ervaringen tijdens vredesmissies, de waanzin van oorlog en het geschenk van vrede.... Dank voor dit bijzondere moment!

Familie Coppens

20/03/2017 16:47
NL

Zaterdagavond 18 maart, Onder begeleiding van 2 veteranen, uit eerbetoon, de Sunsetmarch gelopen: Het was heel bijzonder Heel aangrijpend Erg emotioneel

Bedankt dat we mee mochten lopen

Thank you, We'll don't forget you!

Fam Coppens

Cor van Dijk

28/12/2016 10:05
Hippolytushoef

Voor vandaag (23-12-2016)weer afgesproken om samen met mijn dochter(KMAR)te lopen.Vlak voor aanvang nog versterking van een vader en zoon op stedentrip in Nijmegen.Via de vriendenkring attend gemaakt op de sunsetmarch.Top.Een oud-luchtmachter maakte ons groepje compleet.Ook nu was het weer een bijzondere ervaring.

Tim Ruijling

08/12/2016 16:33

Vandaag tijdens de Sunset March door twee jonge knullen op de fiets bekogeld met vuurwerk.

omtzigt (michel)

21/09/2016 08:41
Nieuwkuijk, Nederland

Dit was voor mij de tweede keer dat ik de "Oversteek" gedaan. Het was indrukwekkend om te zien hoeveel deelnemers er deze keer aanwezig waren, ook vanuit diverse nationaliteiten werd deelgenomen. Dit initaatief mag niet uitsterven, dus indien er voor mij een gelegenheid aanbiedt zal ik die benutten

Jac Engels

17/09/2016 21:17
Belfeld, Nederland

Vanavond is er (helaas voor de jeugd die hem vragen willen stellen voor een schoolproject) geen veteraan aanwezig en met ongeveer 15 aanwezige personen lopen we in gestaag tempo de brug over, de lichten volgend. Indrukwekkend om te zien en mee te maken. Op het eind lopen we nog even naar het monument dat al in het avondschemer verborgen ligt.

Opmerking Sunset March. Het was juist een uitzonderlijke Sunset March. Vandaag heeft de eerste Duitse veteraan- als veteraan van de dag - de Sunset March gelopen. Heel bijzonder. Jammer dat de communicatie heeft gehaperd. U kunt terugkijken op een historische Sunset March.

Renée Schlechtriem

14/08/2016 18:19
Nederland

Afgelopen vrijdag (12-08) samen met mijn vader, J.M. Schlechtriem, de Sunset March gelopen. Mijn vader, veteraan, liep de Sunset March voor de tweede keer.

Een oud-collega van mijn vader, Willy Edelijn, had zijn naam op de website gezien en ontmoette ons op de Waalbrug. Om 21:14 ging de eerste lamp aan en liepen we met z'n drieën de Waalbrug over. Onder aan de Waalbrug hoorde wij die avond ook de klanken van een spelende saxofonist, wat het een nog bijzondere ervaring maakte.

Het is een indrukwekkende ervaring en vind het een bijzonder en respectvol initiatief.

Michel Omtzigt

07/08/2016 17:30
Nieuwkuijk, Netherlands

Als eerbetoon aan mijn overleden echtgenote (4-8-2015) heb ik vanavond met mijn vriendin, 2 veteranen en twee inwoners van Lent de Sunset Maech gelopen. Het was voor mij een bijzondere ervaring om op deze wijze mijn echtgenote te herdenken. Hetr heeft mij geholpen in het verwerkings- lees rouwproces. J.M.J.M. (Michel) Omtzigt Kapt. der Genie BD 101GNBAT

Ad Snel

07/08/2016 14:55
Morra, Ned

Gisteravond (6-8-16) samen met Co Willemsen en Een andere oudere veteraan voor het eerste de sunset march gelopen. Had me op willen geven maar helaas weigerde het programma de inschrijving. Indrukwekkend en als ik weer in Nijmegen ben doe ik zeker weer.

Ad Snel AOO Klu b.d.

Aanvulling Sunset March.. Ad, wat jammer. Wil je rechtstreeks contact opnemen met info@sunsetmarch.nl . Als iemand Ad kent geef dit berichtje dan door AUB.

Jan Timmermans

28/06/2016 17:11
Nijmegen, ned

Voor het eerst als veteraan de sunset march gelopen samen met Barbera Schoemaker, bestuurslid Kon. Wandelbond Nederland.Bijzondere ervaring en zeker voor herhaling vatbaar

Hans Cuper

24/05/2016 21:48
Arnhem, nl

Vanavond onverwacht de Sunset March gelopen. Daar aangekomen gewacht tot zonsondergang waar mij gevraagd werd door 2 dames of ik hun begeleider was van deze avond. Aangezien er niemand anders was zei ik dat wel wilde doen,aan de overzijde van de brug sloten nog 3 personen aan en zo werd het een gedenkwaardige Sunset March voor me. Bedankt Yvon en Tania

Emile Poos

05/03/2016 19:15
Wijchen, Nederland

Vanavond gezamenlijk met diverse Amerikaanse afgevaardigden, Teamleden WaalCrossing en diverse andere belangstellenden de Sunsetmarch Oversteek Nijmegen meegelopen! Indrukwekkend incl Last Post bij het monument aan de overzijde van de Oversteek! Gedenkwaardig moment!

paul m meekhof

20/12/2015 18:01
groessen, nederland

vandaag met mijn partner deze Sunset March gelopen was er bijzonder dit te mogen doen ter herinnering aan hen die voor ons vielen. We will never forget them. Paul & Nannie

Stichting Veteranen de Liemers

25/10/2015 17:56
Zevenaar, NL

Op 24 oktober zijn wij met een aantal bestuursleden naar Nijmegen vertrokken om de Sunset March te lopen. Samen met onze begeleider Kees Blijerveld hebben we de march gelopen en bij het monument aan de noordzijde de eer bewezen aan de gevallenen. Zeer indrukwekkende belevenis die we niet snel zullen vergeten.

Simon Wouda

16/10/2015 17:56

Donderdag 1 oktober samen met Dirk-Jan de gedenkmars gelopen. Een rustige, ingetogen wandeling met contemplatief rustmoment bij het monument. Een sportieve man stopte en kwam naar ons toe; hij bedankte ons voor wat wij deden en vervolgde daarna zijn hardloopoefening. Een mooiere afsluiting had hij ons niet kunnen geven!

René van Nieuwkuijk

27/09/2015 18:36
Lent, Nederland

De Alchemie van een Vlam

20 september 1944 De 82e Luchtlandingsdivisie voert bij Nijmegen aan de westkant van het toenmalige dorp Lent een militaire operatie uit. Deze actie was een onderdeel van de Operatie Market Garden en had tot doel zowel de verkeersbrug, als de spoorbrug in de spoorlijn Arnhem Nijmegen te veroveren. 48 geallieerde militairen komen daarbij om.

19 oktober 2014 Een bescheiden groepje leden van Veteranen Overbetuwe start een bijzonder ritueel: een dagelijkse mars bij zonsondergang als herdenking aan de gesneuvelde militairen van de 20e september 1944. De nieuwe brug over de Waal, De Oversteek ontleent haar naam aan deze gebeurtenis. Met het kunstwerk Lights Crossing van Atelier Veldwerk worden deze jonge helden geëerd. Met het ritueel van deze veteranen krijgt dit kunstwerk een extra lading, waarmee het een zeer indringende en indrukwekkende uitstraling heeft. Vooral vanwege de respectvolle bescheidenheid waarmee dit dagelijks wordt uitgevoerd.

21 juni 2015 In de Stevenskerk in Nijmegen vindt het openingsritueel plaats van de Walk of Wisdom, een eigentijdse pelgrimsroute, onafhankelijk van een bepaalde religie.

25 september 2015 De hierboven genoemde rituelen verbinden zich aan elkaar. Tijdens de Vredesweek maakt de Vredesvlam de 136 km lange route van de Walk of Wisdom; de vlam wordt door bijna 48 individuen en vertegenwoordigers van organisaties in estafette aan elkaar doorgegeven. Zij passeert daarbij in mijn hand ook de Oversteek. Ik, René en betrokkene bij de Walk of Wisdom begeleid Henk, de veteraan die die dag de Lights Crossing mars uitvoert. Achter ons aan nog zo’n 48 mensen die de vredesloop vergezellen in respectvolle, stille aandacht.

In 2 maal 48 lantaarns van volslagen vreemden tot vredesvrienden.

Tijdens deze mars noemt Henk bij elke lantaarn de naam van een van de 48 van weleer, met de leeftijd erbij, allen tussen 18 en 29 jaar jong. Ik onderga dit als een soort litanie van alle heiligen. Ik zie steeds de 2 paren van lantaarns aangaan. Wij 2 lopers van 2 rituelen. 2 paren van lantaarns. Er gebeurde geboorte van vriendschap. Ik ontmoette Henk bij aanvang als een vreemde en nam na deze oversteek afscheid van hem als een vriend. Ik heb in mijn leven geleerd dat verschillen tot oorlog kunnen leiden. En dat samen een oversteek maken ‘het verschil’ kan maken; dat verschil is vrede. Zou dat de reden zijn dat er steeds paren van lantaarns staan; dat die jongens van toen allen een vriend in het nu hebben gekregen? De vlam, het licht dat verschil omvormt tot vriendschap?

CPT Alvin Cavalier

27/09/2015 11:58
Fort Bragg, United States

I was honored to represent the 504th PIR and 82nd ABN DIV and lead the March on the 71st Anniversary of Operation Market Garden this year. Forever thankful to those brave men who paved the way for a better Europe and world. "we will remember" 20 September-

All The Way!

Cav

Nellie Atema

27/09/2015 10:55
nederland

Een mooie en indrukwekkende wandeling gemaakt over de Brug De Oversteek Nijmegen met de wandelvereniging De Elstars.Onder begeleiding van de Veteranen Douwe Osinga en Henk Hanenburg liepen we De Sunsetmarch.Het was een ervaring die ik niet had willen missen , en 40 wandelaars met mij.Dank aan Douwe en Henk.

Older Entries