Waal crossing

Uitleg

Hoe werkt het? Nadat je gecheckt hebt op de pagina Aanmeldingsoverzicht dat de datum waarop je wil lopen nog vrij is, meld je jezelf op de pagina Inschrijven voor die datum aan. Als je je hebt ingeschreven zul je via de mail een bevestiging ontvangen en zul je op het aanmeldingsoverzicht zien dat die datum gereserveerd is voor jou.

De tijd van zonsondergang staat op de site. Op de uitgekozen dag ga je naar de zuidkant van de brug. Aan de Zuidoever van de Waal. (Navigatie: Winselingseweg 10, Nijmegen). Parkeren op het plein bij het trappenhuis is het meest simpel. Je loopt de trappen op naar het eerste paar lampen onder de omgekeerde V van de zuidelijke boog. Er hangt een informatiebord over de brug en de Sunset March aan de reling ter hoogte van het startpunt. 

 

 

 

Alle lampen van de straatverlichting gaan aan, met uitzondering van de 48. Dan heb je zo'n 10 seconden voordat de eerste lamp van de 48 aan gaat. Vervolgens loop je mee in het tempo van aangaan. Bij de 48e lichtmast draai je je om om de trap af te lopen naar het monument. Wanneer je boven aan de trap even stil staat kun je zien dat de verlichting onder de brug en de verlichting in de boog van de brug als laatste aanspringen. Vervolgens loop je de trap af naar het monument om daar de groet te brengen, wat dan ook de Sunset March besluit.